Moj internet dnevnik
GabrielArkangel
Blog
subota, lipanj 24, 2006
Tekstovi koji su pisani na ovom blogu su čisto informativne prirode znači nisu strogi plod mojih uvjerenja nego opčenitih ljudskih nauka kroz povjest i kulturu nemaju veze nisačime i potpuno su subjektivni. Morao sam napomenuti jer sam kroz komentare shvatio da ste pomislili da sam neki crkveni freak..........

Sljedeče teme:
1.Vještice u povjesti Hrvatske
2.Masoni
3.Woodo magija
4.Vampiri prošlosti i današnjice
5. Sekte 
6.Sotonizam
7. Zaboravljena vjerovanja, drevne vjere i jezici
8.Praznovjerje ili opet stvarnost
9. Egzorcizam
10. Povjest crkve od početaka (dal se može smatrati temeljem vjere i božanstva)

NEMORA BITI NUŽNO OVIM REDOSLJEDOM A U KOMENTARIMA NAPOMENITE KOJI BI POST VOLJELI VIDJET KAO SLJEDEČI UZET ČU U OBZIR I PISATI O ONOM ZA ŠTO ČE BITI NAJVIŠE GLASOVA!!!!!!!!ARKANGL GABRIEL

ARKANGEL MIHAEL
"Anđeli su svjetla zapaljena na Svjetlu što nema početka" - piše o njima sv. Ivan Damašćanin. "Svjetlo bez početka" sam je beskonačni Bog. A svaki anđeo, pa tako i anđeo čuvar, svijetlo je duhovno, nebesko biće koje stalno gleda Božje lice uživajući u praiskonskoj Božjoj blizini i prisutnosti. I nije to samo neko pobožno razmišljanje o anđelima, već ozbiljan nauk koji se temelji na ugledu Svetoga pisma. Isus, govoreći o navođenju na grijeh, kaže: "Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih malenih, jer anđeli njihovi, kažem vam, na nebesima neprestano gledaju lice Oca moga nebeskog" (Mt 18,10)

Anđeli su prvijenci Božjega stvaralačkog djela, obdareni pobjedonosnom snagom protiv svakoga zla u svijetu, a puni jedinstvene ljubavi prema nama ljudima. Oni nas mogu štititi, voditi, braniti od svakoga zla po dušu i tijelo, našoj duši davati spasonosne poticaje. Naš anđeo čuvar može nam biti vjeran životni prijatelj. To dokazuju toliki primjeri iz života svetaca i pobožnih kršćana. A na nama je da li ćemo taj dar, što ga nebo pruža, prihvatiti ili ne. Vjerujemo li u svog anđela čuvara, pouzdajemo li se u njega? O njemu je pisano: "Bog anđelima svojim - dakle i mome anđelu čuvaru - zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim" (Ps 91,11). Bog nas ne sili na vjeru u anđela čuvara, na pouzdanje u njegovu pomoć. On poštiva našu slobodnu volju. Mi možemo u njega vjerovati, zazivati ga ili ne. Mi možemo s njim prijateljevati kao što se prijateljuje s drugim prijateljem ili ga jednostavno zaobilaziti, ne znati za njega, kao da uopće ne bi postojao. Dobar kršćanin s radošću i zahvalnošću prihvaća sve Božje darove, pa tako i dar anđela čuvara.

Papa Pio IX. rado je i često pripovijedao o doživljaju što ga je kao dječak doživio, a koji dokazuje čudesnu pomoć njegova anđela čuvara. On je u očinskoj kućnoj kapelici kao dječak svaki dan imao dužnost posluživati kod svete mise. Dok je tako jednoga dana ministrirao, osjetio je u srcu neku neobičnu tjeskobu i strah. Nije znao zbog čega je to. Čak je osjetio kako mu srce u grudima snažno lupa. Stoga je i nehotice okrenuo pogled na drugu stranu oltara, kao da traži nečiju pomoć. Tamo je ugledao lijepa mladića koji ga je pogledom k sebi zvao. Zbunjen tim viđenjem, nije se usudio maći s mjesta. No ta ga je svijetla prilika zvala k sebi još jače i izrazitije. Dječak je tada skočio i prešao na drugu stranu. Prikaze nestade. No u isti čas pade s oltara teški svetački kip i to upravo na ono mjesto na kojem je mali ministrant netom klečao. Dječak, kasnije svećenik, biskup i papa, često je pripovijedao o tom nezaboravnom doživljaju svoga djetinjstva, slaveći ga kao zaštitu i vodstvo svoga anđela čuvara.

I s pravom, jer je jedno od nepojmljivih Božjih velikih djela to što je čovjeku dao vlastitog anđela da mu bude zaštitnik duše i tijela. Samo Sveto pismo kaže "da postoje službujući duhovi, poslani na službu onima koji žele postići spasenje".

Anđeo je uz Isusa na Maslinskoj gori. On će kao konačni pobjednik opet doći s neba "sa svojim anđelima" (Mt 5,31). Prema tome, iz Božje objave jasno doznajemo o stvarnosti svetih anđela. S tom stvarnošću ozbiljno računajmo u svome životu!

-U Starom zavjetu spomenuta su samo dva anđela: Mikailo i Gabrijel.-

Apokrif Starog zavjeta spominje još dva: Rafael, iscjelitelj, pomagač i čuvar ljudskog duha; Uriel, koji bdije nad svijetom i vlada podzemljem. "Prva knjiga Enoha" dodaje još trojicu: Raguela, Sariela i Remiela, i razvija ideju da viši redovi anđela, Serafimi i Kerubimi čuvaju i štuju tron Boga, dok se niži redovi bave poslovima ljudi.


Anđeo Gabriel

Vjernici obično zamišljaju anđela kao nebesku pojavu, obučena u bijele halje, prozračna tena, okružena blještavim svjetlom i parom ogromnih bijelih krila. Međutim, Biblija govori drugačije. Radi se o najobičnijem liku mladića, koji, kada se "pojavi" izaziva sumnju u onih kojima se pojavio: "Je li to anđeo ili običan mladić koji glumi anđela?". To se jasno vidi iz priče o "anđelu" Gabrielu.Već u V. stoljeću Crkva je 29. rujna slavila blagdan svetih anđela. Taj spomendan je u našem narodu prozvan Miholj, po svetom Mihaelu arkanđelu. Nakon reforme kalendara, 29. rujna se jednim spomendanom slave tri najuglednija arkanđela. Na taj dan mnogi katolici slave svoj imendan.

Neke od anđela častimo imenom arkanđeo. U ranokršćansko vrijeme su vjernici spominjali imena sedmorice arkanđela: Gabriel, Mihael, Rafael, Uriel, Anael, Zahariel i Samuel. Lako je uočiti da se ime svakoga od arkanđela završava slogom ”–el”. To je prvi slog riječi Elohim, a u hebrejskom jeziku je Elohim jedno od Božjih imena. Ime svakoga anđela je duboko znakovito.

Mihael je jedan od najuglednijih anđeoskih knezova. Njegovo ime znači: Tko je kao Bog! Mihael je na Božju zapovijed odvojio pobunjene anđele od dobrih. On je veliki knez koji se zauzima za sinove svoga naroda. Prorok Daniel ga zove judejskim knezom. Mihael se ? bori s đavlom za Mojsijevo tijelo. Pobožna predaja drži da je Mihael Isusovu Majku Mariju uznio na nebo i da je on poveo duše pravednika u predpakao. U Otkrivenju svetoga Ivana Mihael je predstavljan kao slavodobitni pobjednik nad Zmajem. Mihael je hrabri borac za Boga. Zaštitnik je mnogih kršćanskih crkava i vitezova, gradova i utvrđenja. U ranokršćanskim vremenima njemu su posvećivali crkve koje su se gradile na uzvišicama.

U umjetnosti se prikazuje u viteškoj odori s kacigom, štitom i ognjenim mačem kojim paklene duhove strovaljuje u ponor. Na slikama o općem sudu predstavljaju ga s vagom u ruci. Ponekad u ruci drži barjak na koplju u obliku križa. Rjeđe ga predstavljaju s otvorenom knjigom života i smrti, kao znak njegove uloge na Sudnji dan.

Sveti Mihael je zaštitnik od zlih duhova, duša u čistilištu, kapela u utvrđenjima i na grobljima, zaštitnik je kršćanske vojske u ratu s poganskom vojskom. Zaštitnik je Crkve i dobre smrti. Čuva od nagle i nepripravne smrti. Njemu se obraćamo i za svoje pokojnike. Zaštitnik je od kuge, ali je i zaštitnik brojnih država: Vatikana, Mađarske, te mnogih crkava. Tako i jedne od najstarijih crkava u Bačkoj: franjevačke crkve u Subotici, lijepe odžačke župne crkve i tako dalje. On je zaštitnik mnogih gradova: Carigrada i Šibenika. Ali je zaštitnik i vagara (na slikama ima vagu u ruci), vojnika (brani Crkvu i ljude), proizvođača oružja (ima mač u ruci). U Hrvatskoj je zaštitnik policije. Tko zna zašto ga svojim zaštitnikom drže: pekari i moleri?

Gabriel je anđeo navještenja. Njegovo ime znači ”Božji čovjek”. I on je jedan od onih anđela koji stoje pred Bogom. Dok je Mihael anđeo posljednje odluke i anđeo kraja, Gabriel je anđeo početka, nastajanja. On je onaj divni anđeo koji i u Starom i u Novom zavjetu ljudima donosi Veselu vijest od Boga. On je Danielu protumačio smisao mesijanske objave. Zakariju je obradovao navještenjem Pretečinog rođenja. Javio se Mariji, da joj navijesti Isusovo rođenje. Od Gabriela se prvi put čulo pozdravljenje. On je prvi ”izmolio” – Zdravo, Marijo. U prvim stoljećima kršćanstva Gabriel se nije spominjao u liturgiji. Njegov su spomendan uveli pripadnici sva tri franjevačka reda na dan 24. ožujka. U općoj Crkvi je njegov blagdan 1921. godine propisao papa Benedikt XV. Njegov simbol je ljiljan, kao znak čistoće. Ponekad ga prikazuju i s križem ili žezlom sa svitkom, na kojem su ispisane riječi njegovog pozdrava Mariji. Slikari ga prikazuju i u svećeničkoj odjeći. Gabriel je, zato što donosi veselu vijest, zaštitnik poštonoša, vjesnika, poštanskih službenika, prodavača novina, telegrafa, pošte, obavijesnih službi i filatelista. Zaštitnik je bračnih parova koji ne mogu imati djece.

Rafael je pravi anđeo čuvar. Njegovo ime znači: Božji lijek. I on spada među sedmoricu anđela koji stoje pred licem Božjim. On se prvi u Svetom pismu spominje u ulozi anđela čuvara i anđela pratioca. Pratio je i čuvao mladoga Tobiju na njegovu putu. Rafael je pomogao Tobiji da pronađe ribu pomoću koje je mogao izliječiti svoga slijepoga oca.
arkangel @ 15:02 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 21, 2006
Ime "anđeo" potječe od grčke riječi "angelos" koja znači – "glasnik", "vjesnik" – dakle onaj koji donosi vijest od Gospodara ili vladara. Anđeli nisu kako to neki zamišljaju duhovi umrlih ljudi, nisu niti tamo nekakvi duhovi bez tijela, a nisu niti ona mala dječica sa krilima kako su predstavljani na slikama u crkvama.

Oni su stvarani prije svijetova. Prvi anđeo po časti i slavi, i prvo stvorenje bio je Lucifer. Anđeli su nebeska vojska, vojnici Velikoga Vladara Svemira. Biblija nam samo nešto malo, osnovno govori o anđeoskim redovima, zapovjedinicima, rasporedu i moćima kojima raspolažu. U Svetom Gradu, u Orionu, tamo je sjedište anđela, i ne treba ih mješati s ostalim nastanjenim planetama. Anđeli su bili od početka stvoreni kao posebna, silna Jehovina osobna garda, Vojska Božja. Međutim, Biblija nam iznosi činjenicu da je uslijed pojavka grijeha došlo do neslaganja među anđelima i njihovim zapovjednicima. Vrhovni zapovjednik svih anđeoskih vojski Neba bio je i jest Sin Jehovin – Isus!

U tom sukobu među anđelima, sukobu kojeg je prouzročio Lucifer, anđeoski knez i jedan od najuglednijih i najutjecajnijih anđeoskih generala u Zapovjedništvu nebeskih vojskih – anđeli su se polarizirali, na one koji su bili uz Lucifera i njegove zahtjeve da se izjednači sa Sinom Božjim u časti, slavi i ovlaštenjima (da mu se dadne ovlaštenje božanstva) i na one koji su ostali vjerni Isusu, svome Vrhovnom Zapovjedniku i Stvoritelju, kojega je Jehova ovlastio da zapovjeda duhovima na Nebesima, opasavši ga vlašću, moću i autoritetom da izvršava silne naume Jehovine. U tome sukobu i raspravama, svaki anđeo, pojedinačno, zauzeo je svoj konačni stav. Tako su se stvorile dvije zasebne grupe. Jedna vjerna Jehovi i Njegovome Sinu, a druga vjerna Luciferu i njegovim zahtjevima za božanstvom i izjednačavanjem sa Isusom.

Za obe grupe, to je jasno, mjesta nije moglo biti u Nebeskim dvorovima slave. I tako je Lucifer, sa svim svojim privrženicima i suradnicima i generalima, protjeran s Neba u ratu koji je izbio među anđelima. Vjerni anđeli sa Isusom na čelu, i Isusu vjernim anđeoskim zapovjednicima i generalima porazili su i izbacili iz stanova blaženstva Lucifera i Njegove anđele. Taj rat nije bio fizičke prirode. U tome ratu nije bilo poginulih, kao što je recimo, u zemaljskim, primitivnim ratovima na zemlji. Bio je to u Nebu rat duhovni – rat uma na um, ideje na ideju, anđeli su izvukli svoje sjajne mačeve inteligencije i duhovne sile, i porazili Aždaju i vojske zavjere i pobune: "I nastade rat u Nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na Aždaju, i prihvati boj Aždaja i anđeli njezini. Ali, ne mogahu se održati, i više za njih ne bijaše mjesta u Nebu. I zbačena (protjerana) bijaše Aždaja velika, stara zmija, koja se zove Đavao i Sotona, koja vara (zavodi) cijeli svijet…" (Otkrivenje.12:7–9.)

Kroz još jedan simbol prikazan je pad nekoć prvog anđela:

"I pokaza se drugi znak na Nebu, i gle! Velika crvena Aždaja (Zmaj), koja je imala sedam glava i deset rogova; i na glavama njezinim sedam kruna. I rep njezin povuče trećinu zvijezda nebeskih, i obori ih na zemlju." (otk.12:3–4.)

Lucifer je zaveo trećinu od ukupnog broja Božjih anđela. Uz Lucifera su pristali i mnogi ugledni zapovjednici, stručnjaci za razne grane znanosti, arhitekture, glazbe, tehnologije, psihologije, estetike itd. Tada je Jehova umjesto Lucifera, u Nebeskom anđeoskom zboru promaknuo u najviši anđeoski čin i položaj drugog anđela, veličanstvena izgleda i neobične moći i snage, čije je lice bilo kao munja, slavno i strašno. Anđeli su stvoreni prelijepi, visoki, vitki, silnih sposobnosti, ljubazni i brzi kao bljesak munje. Visina anđela je oko 4,5 metara, a pojedini i gotovo 5 metara visine.

Samo je Sin Očev viši od svih anđela za glavu. A poslije Isusa, Lucifer je po rastu bio najviši, niži od Sina Božjeg samo za čelo. I baš zato je Lucifer počeo smatrati da ima pravo se usporediti sa Sinom Božjim. Pohlepno žudeći za božanskim častima, zaboravljao je tko mu je sve te časti, slavu i ljepotu dao. Na svojim prslucima anđeli nose sjajne kamenčiće, kao drage kamenčiće, koji blistaju, oni označavaju, ovisno od boje i količine, rasporeda – njihov čin i položaj. Od svih anđela Lucifer je imao najviše dragih kamenova na svojim grudima – devet dragih kamenova, (Ezekijel. 28:13.) oni predstavljaju devet grana znanosti u kojima je obrazovan. Ali Isus – Sin Božji nosi dvanaest dragih kamenova, oni predstavljaju Njegovu moć u svim granama znanosti. Isus nosi tri prelijepa draga kamena više od Lucifera, a ta tri kamena predstavljaju božanstvo koje mu je dao, i kojim ga je opasao Njegov Otac – Jehova, Bog! Ta tri kamena su Svemoć, Sveprisutnost i Sveznanje! Te Božanske osobine i časti, Isus ima po duhu svoga Oca, duhu svetome, duhu Jehovine moći.


Pali anđeli
Pali anđeli su to postali svojevoljnom odlukom neposluha i nevjere prema Jehovi. Svojim padom oni se nisu pretvorili u nekakve nakaze s repom i rogovima, ali im se duša jest izopačila u nakaznost grijeha. Sliku Sotone kao bića pola čovjeka, a pola životinje, sa kozjim nogama, rogovima i repom, izmislio je sam Sotona da bi kroz Srednji vijek, a i kasnije u doba racionalizma, sebe prikazao kao nekakvo stvorenje više dostojno sažaljenja nego li straha i opreza.

Na taj način Sotona je želio zamaskirati i sakriti svoje djelovanje među ljudima. Sotona ne želi da ljudi znaju da on nije nikakvo nakazno biće, nego, nekoć moćan anđeo, silnog uma i ispunjen svakom lukavštinom, podlošću i nemoralom, nečistoćom u riječima i djelima.

Sotona stalno zapovijeda svojim anđelima da uče ljude kako nema Sotone niti zlih anđela, koji se zovu još i demoni, ili zli duhovi.

Oni svoje djelo skrivaju iza lukavih naziva "prirodnih sila" ili "zle ljudske prirode" itd. Oni se koriste visokoobrazovanim umovima ljudi da bi o sebi širili laž, kako oni u stvari ne postoje, nego je to samo "mračna strana ljudske psihe" itd.

Nije to bila mala zavjera protiv Jehove, Biblija kaže za pale anđele i njihovu zavjeru da su bili "jaki" "dođite u pomoć, pomoć Gospodu (Jehovi) protiv jakih…" Ali ovi lukavi duhovi, odlučni u pobuni protiv svake pravde vole sebe predstavljati kao "jadne žrtve" Božje strogosti i okrutnosti. A u stvarnosti je obrnuto, pali anđeli su bili prema Jehovi krajnje drski, oholi i okrutni, uzvraćajući mu na Njegove mnogobrojne ponude oproštenja – sve većim prezirom, zlobom i izvrtanjem Njegovih dobrih namjera, a na kraju i otvorenom ubojičkom mržnjom.
Zato Sotona kroz okultne nauke, sekte, ezoteriju a ponajviše kroz – masoneriju, želi čovječanstvu ispričati 'novu priču' – svoju verziju "istine"! U toj njegovoj 'priči', naravno, on je "dobar" a Jehova je "zao"!? A kakvu drugu 'priču' bi smo i mogli očekivati od "oca laži"!? Kako ga je okvalificirao – Isus!

Još od okupacije naše planete Zemlje, Sotona je zapovjedio svojim potčinjenim generalima da uče ljude kako ne postoje nikakvi zli anđeli, jer tako onda mogu lakše opsjednuti ljudski um i okrutnom silom vladati nad tim jadnim i uniženim ljudskim bićima, provodeći preko njih svoje zle, bezbožne planove, jer Sotona je znao da će Isus sa svojim anđelima razotkrivati ljudima pravu istinu o uzroku zla i grijeha, pa time i o uzročnicima patnje na zemlji. Ova borba između Isusovih i Sotoninih anđela sve se više i više zaoštrava kako se približava kraj svijeta. Sotona zna da vremena "još samo malo ima..:" (Otkrivenje. 12:12.) Apostol Ivan je na stjenovitom otoku Patmosu, u viziju ugledao strašne posljednje prizore zemaljske povijesti i začuo je jedan strahoviti glas koji je odjeknuo iz Nebesa: "Jao vama koji živite na zemlji i moru, jer Đavao siđe k vama, i veoma se razgnjevio, znajući da vremena samo malo ima…" (Otk. 12:12.) Užasni su prizori koji su izazvali ovaj uzvik nebeskoga glasa. Sotona je ispunjen krvničkim bjesom, znajući da je na križu odlučena njegova sudbina, i da će morati platiti za sve grijehe i zla koja je prouzročio i na Nebu i na zemlji. Njegov bijes raste kako se približava dolazak Isusa Krista u svoj slavi svojoj, "s anđelima sile svoje.. "

Ovdje je riječ o Sotoni. Njemu će se oteti roblje , koje je u stvari ljudska rasa, nad kojom je on mislio vladati dovjeka, ali je Isus čovjeka istrgnuo iz čeljusti Uništitelja. Biblija ne kaže ovdje da su Sotona i Njegove vojske "slabi", ne, nego "Jaki". Ali je Jehova najjači i on će dovesti pobunu u konačno uništenje.

Sve Sotonine letjelice u orbiti bit će uništene i srušene na zemlju, padat će kao suho lišće kad ga silan vjetar udari – i to o dolasku Isusa Krista u slavi i moći velikoj. Izaija.13:9–13.

Pa se kaže dalje: "U to vrijeme pohodit (kaznit) će Jehova na visini vojsku visoku, a na zemlji sve kraljeve zemaljske…" (Izaija. 24:21.)
arkangel @ 00:22 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, lipanj 18, 2006
Sječam se toga kao danas kada sam napisao svoj prvi post. Bilo je to prije nešto više godine i pol. I da mi je netko rekao da če se toliko stvari desiti u tih godinu i pol nebi mu vjerovao.

              Sve u svemu čak mi je i pomalo zanimljivo ovako pisati negdje gdje nemam čitatelja za razliku bloga.hr gdje postovi prođu svakako samo ne nezamječeno. Shvatio sam da je ovo nova sloboda pa je vrijeme da se Gabriel Arkangel raspiše u slobodnom stilu.

Inače svi postovi koje pišem dolaze spontano pa eto tako če nastati i ovaj. Izgradit če se putem u toku slobodnih misli i to nije loše.

Eto s obzirom na moju fazu flegmacije i osječaja da volim cijeli svijet o vi ljudi koji ne pripadate na svoju sreču nekoč predivnom gradu ZAGREBU reči ču vam nekoliko stvari.

Ako živite negdje daleko i budite se bez grude katrana u grlu i grča u želucu što če danas biti i jedini problem vam je dosada e pa sada nekoliko riječi. 

Budite sretni i ne želite si zlo. Ovaj grad postao je SIN CITY jedno hladno mjesto gdje su ljudi čudni i u pravilu zli. Vaše biče neiskvareno zbog samog nepoznavanja mogučnosti i opcija ljdske zlobe i gbaritima u kojima se ona može kretati nikada nesmije iziči iz te skladne duševne harmonije koju posjedujete. Nikada si to nemojte dozvoliti jer tada kada se jednog dana nađete u ovakvom gradu i vrtite radnju "kako mi se ovo uspjelo jebeno desiti" znajte da je gotovo. Progutalo vas je i nema nazad. Vaša harmonija više nikada neče biti to jer če vaša harmonija biti uzastopna analiza i probavljanje događaja.

 Ovdje vladaju dvije vrste,oni koji su zli i priznaju da su zli. Ili opet oni koji su zli a prodaju se u jebeno sjajnom celofanu i po meni su mnogo opasniji. Tu i tamo neka duša izviri iz tople obitelji i biva uništena kolotečinom događaja u jako kratkom roku a upravo su te one za koje se ja borim, jer mi je stalo. Jer ljude ne gledam kroz njihov novac, izgled, ljude gledam kroz njihove oči i u njihovu dušu. Gledam ih kao svjetla koja se kreču među nama. To cete vidjeti sa vremenom ako čete razmišljati o ljudima tako više nikada nečete vidjeti njihov izgled samo čete se zagledati u dubinu pogleda.

To je ono što su svi od prvog do zadnjeg primjetili kod mene kada smo se upoznali i svi mi rekli da im je čudno kada ih netko tako gleda u oči i nešto u biti u njima traži. Mišo je jedina osoba do sada kojoj nije klonuo pogled i toga se sječam i sada smo jeni od najboljih frendova. Ali eto o njemu drugi puta.......................... Stay happy ljudi moji!!!!!
arkangel @ 17:39 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
četvrtak, lipanj 15, 2006
Eto i tako blog.hr izgubio još jednog od starih korisnika. Jednostavno ovo je postalo pretjerano. Mislim da nije u redu to sa tim jebenim serverima i sa stalnim greškma i bezobraznim ne odgovaranjem na upite kada ti nešto nije jasno a šalješ mail na neki info ili pomoč što je službeni mail bloga.hr  eto od sada na 10 upita niti jedan odgovor pa eto neka im bude. Pisat ču tamo i dalje ali sada se posvečujem novom blogu tj. ovom blogu.

Da se predstavim,  U svijetu bloga koji sam do sada uspješno vodio oni koji me več znaju drago mi je što čemo i ovdje nastaviti a oni koji me neznaju eto neka me poznaju kao
GABRIEL-a.  Zahvaljujem se SLY jer sam za bloger saznao čitajuči njen post.
arkangel @ 13:24 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
25066
Arhiva
« » lis 2016
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 
Index.hr
Nema zapisa.